vrijdag 20 september 2013

Caramelkoeken

Men neme
300 gram kandij
50 gram roomboter
250 ml slagroom
Een pak appeltaart mix

Bereid de appeltaart mix volgens recept maar zonder de appels en rozijnen. Alleen het deeg hebben we nodig.
Leg bakpapier in een springvorm.
Verspreid het deeg over het bakpapier met een klein opstaand randje.
Bak de koek volgens de instructies op het pak af.

Intussen stop je de slagroom boter en kandij in een grote pan en breng je alles aan de kook.
Zodra het kookt het vuur terug draaien en 40 minuten onder af en toe roeren in koken.
Je zult merken dat de caramel steeds dikker wordt.

Haal de koek als hij gaar is uit de oven en prik hem in met een vork.
Giet de caramel erover en laat het geheel op het aanrecht afkoelen.
Niet in de koelkast want dan gaat hij versuikeren zoals honing en dat is niet de bedoeling.

Eetse!

1 opmerking: