vrijdag 1 oktober 2010

Wat nou herfst? Winter zul je bedoelen!




Waar de een nog bezig is de zomer af te sluiten, ben ik al volop met de winter bezig.
(al geeft mijn framboos nog steeds frambozen en zjin mijn peren bijna rijp)
Sinterklaas heeft mij namelijk gevraagd of ik hulpsinterklazen wil opleiden en ervoor wil zorgen dat de gezinnen in Rotterdam en omgeving voorzien worden van een bezoekje van de oude mannen.
Daar komt nog heel wat bij kijken. De sinterklazen moeten kunnen paardrijden, een diepe zware stem hebben, niet al te lang zijn, en bovendien erg lief en vriendelijk.
Ze mogen niet roken en niet drinken, niet bang zijn van honden en al helemaal niet bang zijn van kinderen.

De pieten daarintegen is helemaal een verhaal appart.
Zij moeten kunnen dakklimmen, kadootjes inpakken, een cursus strooigoedstrooien volgen, grapjes kunnen maken, niet verlegen zijn, en ze moeten weten hoe ze de staf van sinterklaas moeten dragen.
Ze moeten op de hoogte zijn van het sinterklaasjournaal, alle series kijken bij jetix, foxkids, disneydinges en waar zenden ze ze allemaal wel niet meer uit tegenwoordig?
Ze mogen niet zeeziek zijn, moeten kunnen auto rijden (sinterklaas kan niet overal komen met zijn paard) en moeten weten hoe ze door de schoorstenen maar ook via de voordeuren binnenkomen. Ze moeten veters kunnen strikken, jassen kunnen dichtmaken, en schoenen uit elkaar kunnen houden. Ze moeten moeilijke namen kunnen uitspreken, oude mannen kunnen begeleiden en vooral niet vergeten de kinderen persoonlijke aandacht te geven. Ze moeten kunnen klimmen en klouteren, kunnen dansen en zingen, maar ook goed kunnen luisteren en stil kunnen zitten. Ze moeten kunnen blokfluiten, en als ze dat niet kunnen gitaar kunnen spelen, vergeet vooral niet dat ze pepernoten moeten kunnen bakken en schuimpjes kunnen maken.

Kortom drukte van belang hier in huis!
Op 5 december zitten mijn hulpsinterklazen al bijna vol. 3 en 4 december hebben we nog wel plek.
En dat allemaal om geld in te zamelen voor de Roparun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten