donderdag 30 december 2010

Makkelijke hartige taart


Men neme:

1 grote zak spagetti of macaroniegroente of voor een typisch hollandse versie, soepgroente
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
4 eieren
een zakje gerapste kaas
wat melk
250 gram spekjes
peper en zout
Een rond bakblik

Roerbak de spekjes gaar.
Doe de groente erbij en roerbak deze ook gaar.
Doe de gerapste kaas, de eieren en een klein beetje melk in een kom en mix dit.
Leg de ontdooide vellen bladerdeeg met de puntjes omhoog in het bakblik.
Zorg ervoor dat de bovenste punten de bovenkant van de vorm bedekken, en zorg ervoor dat het hele bakblik bedekt is.
Als de spekjes en de groenten gaar zijn mix je hier de helft van het eier-kaasmengsel overheen en roer je dit kort nog even door.
Daarna doe je dit over het bladerdeeg heen.
De rest van het mengsel over het bakblik uitspreiden.
De bladerdeegpuntjes die nog zichtbaar zijn terug vouwen over de taart heen,
En afbakken op 180 graden tot de kaas gegratineert is.

Lekker met oud en nieuw!!!
(je kan hem ook maken met restjes groenten die je de week ervoor opspaart,
met prei, brocoli, boontjes, ui en paprika is hij ook erg lekker!
Maar dit is gewoonweg de makkelijke versie!)
En noot en pinda vrij, wat voor mij dan wel weer handig is!

1 opmerking:

  1. ja lekekr ik maak ook graag hartige taarten.eet smakelijk nog of is hij al op?

    BeantwoordenVerwijderen